benisfroms | Дата: Понеділок, 09.06.2025, 01:56 | Повідомлення # 1 |
Рядовой
Група: Пользователи
Статус: Offline
| Всім привіт. Хочу поділитись своєю історією — може, комусь з вас це заощадить час, нерви й гроші. У мене розацеа діагностували два роки тому. Починалось з легкого почервоніння на щоках і носі, яке то зникало, то знову з’являлось. Потім стало гірше — судинки, припухлості, свербіж. І постійне відчуття, що шкіра "горить". Косметика не допомагала, навпаки — тільки дратувала. Почала шукати крем, який би реально працював, а не просто мав гарну упаковку. Перепробувала все — від аптечних брендів до натуральних засобів ручної роботи. Результат або нульовий, або ще гірше: подразнення, лущення, червоні плями. Нарешті знайшла один крем, який мені підійшов. Не буду тут робити рекламу, але скажу головне — шукайте у складі:
- ніацинамід (вітамін B3) — зменшує запалення;
- азелаїнова кислота — дуже ефективна проти почервоніння;
- заспокійливі компоненти типу пантенолу чи екстракту центели азійської;
- ніякого спирту або сильних ароматизаторів.
Цей крем я почала наносити двічі на день — вранці й ввечері, після м’якого очищення. Через тиждень вже побачила, що обличчя стало менш червоним, пішов жар. Через місяць — шкіра стала рівнішою, нових "спалахів" не було. Зараз користуюсь ним стабільно — плюс обов’язковий SPF щоранку, навіть у хмарну погоду. Також обмежила каву, алкоголь і гостру їжу — все це теж впливає. Мій висновок: при розацеа треба терпіння і системний підхід. Чудес не буде за ніч. Але правильний крем реально може змінити ситуацію. Якщо комусь цікаво — можу в особисті написати, що саме використовувала. Бережіть себе і свою шкіру ❤️
|
|
| |
arave_dixont | Дата: Середа, 11.06.2025, 00:05 | Повідомлення # 2 |
Рядовой
Група: Пользователи
Статус: Offline
| Дякую, що поділилась досвідом — дуже цінно! У мене схожа історія, і згодна на всі 100: шкірі потрібен системний, м’який догляд. Багато сучасних засобів зараз містять SPF, вітаміни чи заспокійливі компоненти, що реально допомагає при чутливості. Головне — знайти своє. Якщо хтось ще в пошуку, раджу глянути https://www.notino.ua/rozatsea/ крем від розацеа — там є варіанти з потрібними інгредієнтами.
|
|
| |